طرح‌های پرورش ماهی در قفس، تحت حمایت شیلات است

مدیرکل شیلات هرمزگان باتوجه به فشار بر ذخایر آبزیان و تحقق برنامه‌های تحولی وزارت جهادکشاورزی گفت: در حال تشویق و حمایت از جامعه صیادی و سرمایه‌گذاری برای ورود به حوزه‌های آبزی پروری به‌ویژه پرورش ماهی در قفس هستیم.

به گزارش اگزیم‌نیوز، مسعود بارانی روز شنبه در نشست بررسی فعال‌سازی مجوزهای پرورش ماهی در قفس و طرح‌های تکثیر ماهیان دریایی در استان، با بیان اینکه پرورش ماهیان دریایی در قفس یک ظرفیت فعال در حوزه دانش‌بنیان، اشتغال‌زایی، تامین امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: بدون شک با افزایش حمایت‌ از این صنعت و رفع موانع توسعه‌ای آن می‌توان اتفاقات خوبی را در حوزه اقتصاد استان و کشور رقم زد.

وی بیان کرد: استفاده از ظرفیت آب دریا، استفاده نکردن از آب‌شیرین در این طرح باتوجه به محدودیت‌های آن، نیاز نداشتن به سرمایه‌گذاری سنگین و ثابت، رشد مناسب ماهی‌ها در دوره هشت تا ۱۰ ماهه و طعم خوب ماهی و بازارپسندی از مهم‌ترین مزایای پرورش ماهی در قفس است.

مدیرکل شیلات هرمزگان اظهار کرد: همچنین توجه ویژه به پویایی بیشتر در مسیر تولید بچه ماهی، تمرکز اتحادیه و تشکل‌های آبزی پروری برای تامین بچه ماهی مورد نیاز این صنعت و ارتقای تلاش در مراکز تکثیر ماهیان دریایی را در دستورکار داریم.

بارانی ادامه داد: صیانت بیشتر از ذخایر، نگرش اکوسیستم محور، کاهش فشار بر ذخایر و بهبود معیشت و اقتصاد صیادان باتوجه به کاهش ذخایر را از مهم‌ترین دلایل دعوت جامعه صیادی برای ورود به آبزی پروری است.

وی با اشاره به نقش و اهمیت تولید ماهیان دریایی در راستای اشتغال‌زایی، رونق تولید و توسعه پایدار گفت: استان هرمزگان به عنوان قطب مهم پرورش ماهی در دریا با ظرفیت شناخته شده افزون بر ۱۱۳ هزار تن در کشور مطرح است که خوشبختانه در دولت مردمی تلاش‌های خوبی برای به بهره‌برداری رساندن این ظرفیت در استان با حمایت سازمان شیلات ایران و استانداری هرمزگان انجام شده و امید است با همت بخش خصوصی هرچه سریع‌تر شاهد به تولید رسیدن و ارتقای تولید این مزارع باشیم.

گام‌های خوبی در حوزه توسعه پرورش ماهی در قفس برداشته‌ایم

مجری طرح توسعه پرورش ماهی در قفس سازمان شیلات ایران نیز در این نشست با بیان اینکه استان هرمزگان ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های شیلات به ویژه آبزی پروری و صیادی دارد، تصریح کرد: اقدامات خوبی در حوزه شیلات در استان انجام شده است و امید است در آینده نزدیک شاهد شکوفایی شیلاتی بیش از پیش در این منطقه باشیم.

محمد جدی با تاکید برحرکت استوار در مسیر خودکفایی تولید و تکثیر بچه ماهی در استان افزود: خوشبختانه با حمایت سازمان شیلات ایران گام های خوبی در حوزه توسعه پرورش ماهی در قفس برداشته شده است.

وی گفت: در شرایط کنونی همه باید در جهت تامین پروتئین مورد نیاز جامعه تلاش مضاعف کنند و برای تسریع در اجرای طرح‌های تکثیر و پرورش ماهی درقفس پیگیری‌های جدی انجام شده که خوشبختانه شیلات هرمزگان توانسته گام‌های خوبی در این زمینه بردارد.

در این نشست نمایندگان و بهره برداران حاضر در نشست نیز به بیان مسائل و چالش ها و همچنین ارائه راهکارهای پیشنهادی خود پرداختند.

استان هرمزگان با ظرفیت افزون بر ۱۱۳ هزار تن تولید ماهی در قفس بزرگ‌ترین و مهم‌ترین استان شیلاتی کشور است.

پرورش ماهی در قفس در استان هرمزگان با ۹۰۰ کیلومتر ساحل و ۱۴ جزیره در یک دهه‌ اخیر به عنوان تجارتی پرسود و کم‌هزینه در بین انواع صیدها با استقبال صیادان و ساحل‌نشینان روبرو شده، به طوری که امروز در بین استان‌های ساحلی این نوع صید مقام نخست را در اختیار دارند.

این استان با داشتن ۳۱ هزار کیلومترمربع وسعت در سطح جزیره و دریا، منحصر به فردترین استان در تولید وپرورش ماهی بوده که شمار زیادی از صیادان قدیمی نیز به جای صید در دریا به پرورش ماهی در قفس رو آورده؛ چراکه معتقدند ضمن کاهش هزینه‌های فراوان صید، ماهی رها شده در این استخرهای دریایی به صورت تضمینی برداشت می‌شود.

هرمزگان همچنین با تولیدات شیلاتی بیش از ۳۵۰ هزار تُن در سال رکوردار تولیدات شیلات کشور و همچنین قطب محصولات شیلاتی کشور است.

هرمزگان با ۲۲ بندر صیادی و صید سالانه افزون بر ۳۳۰ هزار تن انواع آبزی، ۳۰ درصد بنادر صیادی و ۳۶ درصد صید انواع آبزیان کشور را به خود اختصاص داده است که این آمارها نشان از جایگاه و اهمیت فعالیت‌های شیلاتی این استان در کشور دارد.

کد خبر 65487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 2 =